GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Schoorsteen inspectie Leeuwarden

Wij inspecteren uw schoorsteen en andere rookkanalen!

Schoorsteen inspectie Leeuwarden

Schoorsteen inspectie Leeuwarden? Helaas komen schoorsteenbranden nog steeds regelmatig voor. Veelal worden deze branden veroorzaakt door achterstallig onderhoud aan de schoorsteen van uw haard of kachel.

Veel van deze schoorsteenbranden zouden niet gebeurt zijn wanneer de schoorsteen regelmatig geïnspecteerd en geveegd wordt.

Wilt u een Schoorsteen inspectie Leeuwarden laten uitvoeren? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Leeuwarden op 058 202 28 53.

Schoorsteenveger Leeuwarden

Om op een veilige manier gebruik te kunnen maken van uw haard of kachel, is het nodig om uw schoorsteen schoon te houden. Dit doet u door deze te laten vegen of reinigen. Het is belangrijk dat u uw schoorsteen regelmatig laat vegen of inspecteren wanneer u gebruikt maakt van een haard of kachel. Bij een haard of kachel die goed onderhouden wordt, is de kans op brand aanzienlijk kleiner. Maakt u het hele jaar door gebruik van uw haard of kachel? Dan raden we u aan uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Gebruikt u uw haard of kachel niet zo vaak? Dan is één keer per jaar voldoende. Wilt u weer zorgeloos genieten van uw haard of kachel? Laat uw schoorsteen dan vegen. Neem direct contact op met Schoorsteenveger Leeuwarden via 058 202 28 53.

Waarom schoorsteen inspectie?

Er zijn diverse redenen waarom u uw schoorsteen moet laten inspecteren en/of vegen. Er zitten immers veel verschillende voordelen aan een haard of kachel die regelmatig onderhouden wordt. Bij een schoorsteeninspectie brengen wij de staat van uw schoorsteen in kaart. Wij kunnen duidelijk zien of er schade is aan de binnenkant van de schoorsteen. Het eerste voordeel dat komt kijken bij een schone schoorsteen is dat dit bijdraagt aan uw veiligheid bij het stoken van een haard of kachel. Het risico op een schoorsteenbrand of andere problemen is vele malen kleiner bij een schoorsteen die één of twee keer per jaar geïnspecteerd wordt. Naast dat een schone schoorsteen veiliger is, is het ook beter voor het milieu. Een goed onderhouden schoorsteen stoot een stuk minder fijnstof en schadelijke roetdeeltjes uit, dan een schoorsteen die nooit geveegd wordt. Een laatste voordeel is dat u geld bespaart op uw energierekening. Een schoorsteen die regelmatig geveegd wordt werkt een stuk efficiënter en hoeft daardoor minder brandstof te gebruiken. Een schone schoorsteen is dus niet alleen beter voor de gezondheid van u en uw huisgenoten, maar ook voor het milieu en uw portemonnee! Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Neem dan nu contact op via 058 202 28 53.

Haard of kachel voor de eerste keer gebruiken

Ook wanneer u de haard of kachel nog niet eerder gebruikt heeft, raden wij u aan een schoorsteen inspectie te laten uitvoeren. Heeft u bijvoorbeeld een nieuwe haard of kachel laten plaatsen? Of koopt u een nieuwe woning? Dan is het van belang dat de staat van de haard of kachel in kaart wordt gebracht. U weet dan direct of er mankementen zijn aan uw schoorsteen en of u deze op een veilige en verantwoorde manier kunt gebruiken. Heeft u nog niet eerder gestookt? Neem dan contact op om een afspraak te maken met Schoorsteenveger Leeuwarden op 058 202 28 53.

Hoe vaak moet u een schoorsteen inspectie laten doen?

Er zijn dus verschillende redenen waarom u uw schoorsteen moet laten inspecteren. Maar hoe vaak moet dit nou gedaan worden? Onze schoorsteenvegers raden u aan om dit minimaal éénmaal per jaar te laten doen. Wanneer u uw haard of kachel veel gebruikt, raden wij u aan dit vaker te doen. Tijdens een inspectie kan worden vastgesteld of het nodig is om uw schoorsteen te laten vegen. Naast een vaste periodieke controle zijn er ook andere momenten wanneer het aan te raden is een inspectie te laten uitvoeren. Bijvoorbeeld wanneer er rook blijft hangen in één of meerdere rookkanalen of wanneer de schoorsteen niet meer goed trekt. Wilt u dat Schoorsteenveger Leeuwarden een schoorsteen inspectie bij u uitvoert? Neem dan direct contact op via 058 202 28 53.

Hoe ziet een schoorsteen inspectie eruit?

Er zijn twee manieren waarop een schoorsteen geïnspecteerd zouden kunnen worden. Wij maken onderscheid tussen een visuele inspectie en een inspectie waarbij een camera gebruikt wordt. Bij een visuele inspectie wordt de schoorsteen met het blote oog bekeken en beoordeeld. Door met een zaklamp vanaf de onderkant van de schoorsteen naar boven te kijken, kan in kaart gebracht worden of er sprake is roetaanslag en of dit problematisch is. Wanneer het niet mogelijk is om een visuele inspectie uit te voeren, kan er gekozen worden voor een camera inspectie. Dit wordt gedaan als de haard of kachel niet open is aan de onderzijde, of als de schoorsteen van boven tot onder helemaal goed bekeken moet worden. Wilt u een schoorsteen camera inspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Leeuwarden via 058 202 28 53.

Schoorsteen camera inspectie

Wanneer wij uw schoorsteen inspecteren met een camera kunnen wij de schoorsteen van binnen bekijken. Met deze camera kunnen wij beginnende scheuren, breuken en andere mankementen opsporen. Daarnaast brengen wij het volgende in kaart:

 • De doorsnede van uw rookkanaal
 • De staat van het rookkanaal
 • Of er verslepingen in het rookkanaal zijn
 • Voor welk verbrandingstoestel het geschikt is
 • Of er sprake is van roetaanslag

Wilt u een schoorsteen camera inspectie laten uitvoeren? Bel dan met Schoorsteenveger Leeuwarden via 058 202 28 53. Wij helpen u graag!

Schoorsteen laten inspecteren en vegen

Het is dus zeker aan te raden uw schoorsteen minimaal één keer per jaar te laten inspecteren en vegen. Wanneer u uw schoorsteen laat vegen en inspecteren, kunt u de komende tijd weer zorgeloos gebruik maken van uw haard of kachel. Wilt u uw schoorsteen graag laten inspecteren en vegen? Neem dan snel contact op met Schoorsteenveger Leeuwarden op 058 202 28 53.

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Leeuwarden? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Leeuwarden.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Leeuwarden.

Werkwijze Schoorsteenveger Leeuwarden

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Dit hangt af van hoe vaak u gebruik maakt van uw schoorsteen. Gebruikt u de schoorsteen dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Leeuwarden via 058 202 28 53. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De manier van stoken heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Een aantal tips om goed te stoken:

 • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
 • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
 • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
 • Stook alleen geschikte brandstoffen.
 • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Ja, dat kan zeker. Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Leeuwarden op 058 202 28 53.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel. Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Een schoorsteenbrand is erg vervelend. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen kan niet in brand vliegen!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Leeuwarden via 058 202 28 53.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is mogelijk. Echter heeft u, wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, wel de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
In veruit de meeste gevallen wel. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Leeuwarden via 058 202 28 53.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Leeuwarden

Houtkachel

 • inclusief arbeid en btw
 • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Leeuwarden heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Leeuwarden

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Leeuwarden

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Leeuwarden nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Leeuwarden

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Leeuwarden mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Leeuwarden

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button